Foliegrillat fiskpaket

Ingredienser

Det här är ett enkelt recept för dig som vill grilla och äta fisk. Det är både mysigt och gott, även om man i ärlighetens namn ska erkänna att fisken faktiskt kokas.

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skölj och skrubba potatisen, dela den i hälften. Skär svampen och tomat i bitar.

2

Hacka lök, purjolök, morot och dill. Blanda i en bunke med potatis, svamp och tomater.

3

Riv av stora ark folie, ett för varje portion. Portionera ut bunkens innehåll centrerat på varje folieark.

4

Vik upp kanterna ordentligt, fyll på med vin och grädde. Salta och peppra. Förslut paketen och placera på grillen.

5

Skär upp fisken i bitar om 3x3 cm.

6

Ta av foliepaketen från grillen efter ca 10 minuter, öppna och lägg i fisken. Förslut och grilla i ytterligare 10 minuter.

7

Servera! Gärna direkt i foliepaketen så att gästerna får möjlighet att känna alla härliga aromer som frigörs när man öppnar paketen.

Bilder

Recept

Filtrera