Fylld filodegspaj

Ingredienser

Spröda filodegsknyten går att fylla med nästan vad som helst så låt fantasin flöda eller bli inspirerad av de här fina tipsen.

60 min Vegetarisk 8 port.

Gör så här

1

Blanda vatten, mjöl och salt. Knåda till en fin liten deg.

2

Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Kavla sedan ut så tunt du kan, lyft och dra degen så att den blir papperstunn. Låt torka en stund innan du fyller på med ingredienser.

3

När fyllningen är på plats ska du vika filodegen i lager för att få bra effekt. Pensla sedan med smör för att få en fin färg.

4

Fetaostfyllning gör du genom att mosa ihop ost, hackad persilja och yoghurt, smaka av med salt och peppar.

5

Spenat- och getostfyllningen görs lättast genom att lägga ingredienserna i lager. Börja med spenat sedan getost, valnötter och ringla över lite honung.

Bilder

Recept

Filtrera