Inför lanseringen av Mariestads Emmer Porter har Årets Kock 2015, Thomas Sjögren tagit fram en dessert perfekt anpassad till denna mörka smakrika porter. Vi hade nöjet av få avnjuta hasselnötskakan tillsammans med ölet och kunde inte annat än att dra en njutningsfull suck. Inför lanseringen den 4:e december har vi nu dessutom fått möjligheten att dela detta fantastiska recept med er!
Mariestads Emmer Porter har artikelnummer 82832-01.
Kaka
Bryn smöret i en kastrull. Vispa äggvita, sirap och florsocker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa försiktigt. Slå i det brynta smöret i en stråle, lite i taget. Spritsa smeten i formar och baka i ugn på 180 grader ca 14 minuter.
Kaffe- och fänkålsglass
Blötlägg gelantinbladet, värm socker och mjölk i en kastrull och smält i gelantinbladet. Tillsätt de mixade fänkålsfröna och resterande vätska. Kyl smeten och kör i glassmaskin.
Hallon
Plocka ut 20 st hallon, värm resterande hallon och strösocker och passera såsen genom en sil.
Fänkål
Hyvla fänkålen tunt. Marinera fänkålen i maltsirap.
Montering
Lägg kakan i bottern, placera en skopa glass ovanpå och toppa med hallon och fänkål.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!