Hemmagjorda geléhallon

Ingredienser

Imorgon är det geléhallonens dag. Varför inte göra din egna geléhallon att bjuda vänner och kollegor på?

Receptet ger 50-60 bitar. Det är förvånansvärt enkelt att göra dessa men du måste göra dem... Läs mer

60 min Baka

Gör så här

1

Koka hallonen, mixa och sila sedan genom en fin sil. Späd hallonpurén med vatten tills det blir ca 250 gram.

2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 

3

Lägg hallonpurén, glukos och socker i en kastrull och koka upp tills sockret har löst sig. Tillsätt sedan lätt urkramade gelatinblad, citronsyra och vaniljsocker.

4

Häll ned smeten i silikonformar och låt stelna till nästa dag. Det är lättast med just silikonformar eftersom de är flexibla och lättare går att trycka ut godiset från.

5

Nästa dag rullar du godiset i socker.

Bilder

Recept

Filtrera