Hjortron mocktail

Ingredienser

Vilda drinkar - en smak av naturen av Bella Porcile - är så mycket mer än drinkrecept. Alla bilder är pressbilder från Louise Bäckelin Förlag.

Läs mer om boken och vår intervju med Bella.

Vilda drinkar lär oss att hämta fantastiska skatter i naturen, under alla årstiderna. Bella lär... Läs mer

5 min Generell 1 port.

Gör så här

1

Skaka ihop syrup och citronjuice.

Dubbelsila upp över stor isbit och toppa upp med
tonic.

Lägg i en sked rårörda hjortron.

2

Hjortronsyrup:

Värm upp vatten och socker.

Skrapa ur en vaniljstång och lägg i både skrapet och själva vaniljstången, tillsammans med en nypa salt. Häll i hjortron och låt sjuda några minuter. Dra av från plattan och låt svalna.

Täck blandningen och låt stå ett dygn.

Sila därefter av vätskan i en bunke och pressa ut all vätska ur hjortronen med sked eller liknande. Vill du ha en mer klar sockerlag låter du bara hjortronen stå och droppa av, utan att pressa. Tillsätt några stänk citron.

(Spara bärmoset till bärläder.)

Sila upp på väl rengjord glasflaska. Håller cirka två månader i kyl.

Bilder

Recept

Filtrera