Huevos rancheros, eller mexikanska ägg är den optimala brunchrätten. Denna variant består av ägg som pocheras i en salsasås med rökt chipotle och koriander, serverat med majstortillas.
Stek majstortillas i rikligt med olja 20-30 sekunder per sida så att de blir lite "puffiga". Täck med alimuniumfolie och ställ åt sidan.
Blanda tomater och tomatjuice med lök, vitlök, chipotle, koriander och salt i en mixerskål och mixa till en slät puré. Häll den mixade salsan i en traktörpanna/stekpanna med lock och låt sjuda ihop tills den tjocknar något, ca 10 minuter.
Knäck äggen i 4 kaffekoppar. Gör 4 hål i salsan med hjälp av en slev och sänk snabbt ner ett ägg i varje hål med hjälp av kaffekoppen. Försök att göra detta så snabbt som möjligt så att äggen får tillagas ungefär lika länge. Lägg på locket och låt äggen pocheras 3-4 minuter.
Strö över hackad koriander och servera med majstortillas.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!