Inlagda kumquats

Ingredienser

Kumquat är en citrusfrukt, liten som en valnöt, har ett tunt skal som man äter och ser ut som en miniapelsin. Citrus är i säsong så överraska med ett annorlunda tillbehör till vinterns mustiga gris-, vilt- eller fågelrätter.

Köp kärnfria eller nästan kärnfria kumquats. De ska vara fasta i skalet och vara orangea (gröna... Läs mer

15 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Tvätta dina kumquats noggrant och torka dem. Massera dem försiktigt för att frigöra saft (så som man gör med limefrukter).

Koka frukterna några minuter i saltat vatten. Slå av vattnet.

2

Koka ihop lagen och lägg i frukterna. Sjud under lock ca 5 minuter.

3

Förvara frukten i lagen, i kylen tills servering. Var noga med hygienen.

Om frukten ska förvaras under längre tid måste konserveringsmedel tillsättas.

Bilder

Recept

Filtrera