Den här vegetariska burgaren från quorn är fullproppad med de bästa smakerna från Italien. Parmesan, mozzarella, perstomayo och en sås på soltorkade tomater. Vid sidan har vi krispiga parmesanchips, så se till att göra lite extra av såserna så att du har något att dippa i!
Parmesanchips
Börja med att förbereda chipsen. Sätt ugnen på 200 grader på grillen. Lägg tortillabröden på en plåt och riv sedan parmesan och mozarella. Strö över osten, ringla lite olja och krydda med peppar. Grädda till osten blivit gyllenbrun och bröden lite krispiga, det tar cirka 10-15 minuter. Skär sedan till tjocka strimlor medans bröden fortfarande är varma. Ställ åt sidan för att svalna lite.
Soltorkadtomatcreme
Mixa soltorkade tomater med creme fraiche, salt, peppar och lite av oljan från tomaterna.
Pestomayo
Om man inte riktigt har tiden för att göra sin egen majonnäs så fungerar det faktisk bra med en köpt variant. Blanda lika delar pesto och majonnäs, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan till serveringen.
Tomatsalsa
Skiva coctailtomaterna och rödlöken tunt. Knipsa ned hela basilikablad och häll sedan på olivolja och rödbinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering
Pensla quornburgarna med lite olja och grilla sedan 4 minuter på varje sida. Du kan med fördel grilla burgarna direkt från frysen. När du har cirka 2 minuter kvar på ena sidan så lägger du på skivad mozzarella på burgaren så att den får smälta lite på grillen. Grilla även insidan av bröden.
Montering
Stryck ut lite pestomayo på bottenbrödet, lägg på en hög med tomatsalladen och sedan en quornburgare med mozzarella. Toppa med soltorkadtomatcreme, lite ruccola och slutligen toppbrödet.
Servera genast tillsammans med ostchipsen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!