Juliga köttbullar med ansjovis och ost

Ingredienser

Philips Airfryer har tagit fram goda recept till jul, det här köttbullsreceotet från Alltid hungrig – tillagade billigare och snabbare i Philips Airfyer.

Spara tid, pengar och energi genom att laga julmaten i Philips Airfryer, utan att tumma på vare sig... Läs mer

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Lägg brödet i en matberedare och gör skorpmjöl av det.

2

I en matberedare så mixas skorpmjölet med en lök som är delad grovt, grädde, ägg, ansjovis med spad, peppar samt osten som är grovt delad i bitar . Varför man delar på de stora ingredienserna är för att maskinens knivar lättare ska komma åt och fördela ännu finare. Mixa detta till en slät smet.

3

Blanda nu smeten med färsen. Blanda lagom. Blandas det för löst blir bullarna för lösa , blandas det för hårt slår man ut fettet och bullarna blir gummiaktiga.

4

Låt smeten svälla 10-15 minuter.

5

Trilla nu köttbullar av smeten. Placera köttbullarna i airfryern. 200° C i 8 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera