Kinesisk wokad biff

Ingredienser

Woka biff på kinesiskt vis. Snabbt, enkelt och gott att göra själv.

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Koka vatten och förbered ris enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Blanda soja, socker, maizena, pressad vitlök och riven ingefära i en skål tills dess att sockret helt har lösts upp och du har fått en fint jämn marinad.

3

Strimla köttet i ca 1 cm tjocka strimlor. Lägg sedan strimlorna i marinaden.

4

Skär upp lök, paprika och tomater i lagom stora bitar för att kunna ta i en tugga.

5

Värm olja i en wokpanna. Lägg i och stek köttet så att det får en fin yta. Det kan vara bra att steka köttet i flera omgångar för att pannan inte ska bli för kall.

6

När köttet börjar bli klart lägger du i löken. Woka tills att löken börjar mjukna, lägg sedan till paprikan och woka i någon minut till.

7

Avslutningsvis blandar du i tomaterna, rör om och serverar tillsammans med riset.

Bilder

Recept

Filtrera