Kladdkaka med daim och kola

Ingredienser

Choklad och knäckig kolasmak är alltid en succé!

Thelma Mangbäck, 12 år var en av årets finalister i Arlas tävling där barn mellan 10 och 14 år... Läs mer

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2

Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bryt daimen i bitar och vänd ner i smeten.

3

Häll hälften av smeten i formen. Klicka ut den karamelliserade mjölken och toppa med resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

4

Hacka daimchokladen. Smält i mikro eller över vattenbad. Tillsätt rice krispies. Bred smeten över kakan och låt stelna.

Vispa grädden och servera till kakan.

Tips: Smaksätt gärna grädden med rivet skal och saft av 1 apelsin.

Bilder

Recept

Filtrera