Lyxig pizza med 2 olika toppings

Ingredienser

Hemgjord pizza är det bästa som finns. Denna, lite lyxigare pizza kommer i två varianter – med grönkål och färsk salsiccia eller en vit pizza med portabello och fikon. Läs mer om dryckestips nedan. 

En vit pizza ger utrymme för Italiens milda smaker. Mustig portabellosvamp och sötman från fikonen... Läs mer

60 min Generell 2 port.

Gör så här

1

Börja med pizzadegen, köp färdig eller prova några av våra att göra själv:

Ginos recept på pizzadeg han har även ett bra recept på tomatsås.

Eller receptet från Pizzeria 800 grader & Mutti på en långjäst deg och en enkel tomatsås utan kokning.

2

Sätt ugnen på 225°C. Baka ut degen till två runda pizzor, så tunna du bara kan, lägg på en plåt. 

3

Grönkål & salsiccia: Bred på tomatsåsen. Dra isär mozzarellan och fördela jämnt över pizzan. Skär fort stammen från grönkålen och bryt bladen i mindre bitar, lägg ovanpå osten. Skär purjolöken i tunna, sneda ringar, snitta salsiccian längst med långsidan och ta ut färsen. Fördela färsen och löken över grönkålen och grädda pizzan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Toppa med färsk basilika och lite chiliflakes. Avsluta gärna med att ringla över lite olivolja. 

4

Fikon & portabello: Ringla olivolja över den utbakade degen. Dra isär mozzarellan och fördela över pizzan. SKiva svampen och lägg ovanpå osten, skär rödlöken i tunna ringar och fikonen i klyftor, sprid ut över pizzan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna. Toppa den färdiggräddade pizzan med pinjenötter, bladspenat och rejält med hyvlad parmesan. Ringla över lite Crema di Balsamico. 

Bilder

Recept

Filtrera