Christin Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, har släppt sin andra kokbok Finger food. Vi får här prova Christins Madeleinekakor med apelsinsocker.
Bryn smöret genom att smälta det i en kastrull på medelhög värme och sedan röra om tills det blir mörkare och får en nötig doft. Häll smöret i en skål och låt svalna.
Vispa smör, socker, vaniljsocker och apelsinzest krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet mellan varje ägg.
Blanda mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten. Blanda smeten med hjälp av en slickepott.
Plasta bunken och låt stå i kylen i minst 2 timmar eller över natten.
När det är dags att baka, sätt ugnen på 180 grader varmluft. Smörj 15 madeleineformar med smör och pudra med vetemjöl. Fyll formarna till 2/3 med smet.
Baka av i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills kakorna är gyllenbruna och provstickan som du sticker ner i dem är torr.
Låt kakorna svalna något innan du lossar dem ur formarna. Blanda socker och apelsinzest och vänd kakorna i apelsinsockret.
Servera med resten av apelsinsockret.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!