Mandelbiscotti med apelsin

Ingredienser

Italienska skorpor med smak av mandel och apelsin. Det blir ca 25 skorpor.

Variera smaken med andra nötter, t ex pistage eller rostade hasselnötter. Smaksätt med citron istället... Läs mer

70 min Baka

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta apelsinen noggrant och riv skalet. Rosta mandlarna i ugnen i några minuter eller i torr stekpanna. Låt svalna och grovhacka dem.

2

Rör rumsvarmt smör, socker och sirap fluffigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel, salt och apelsinskal. Tillsätt lite i taget i bunken och knåda snabbt ihop till en deg.

3

Dela degen i 3 delar, rulla dem till tre jämna rullar och platta till dem lite. 

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. Ta sedan ut dem och sänk ugnsvärmen till 150 grader. Låt längderna svalna.

4

Skär sedan biscottion i skivor (ca 25 st), lite på snedden, med en vass kniv. Fördela skivorna på ugnsplåten och grädda ytterligare 10-15 min. Vänd på dem efter halva tiden.

Låt sedan skorporna svalna på plåten.

Bilder

Recept

Filtrera