Våra matvänner Mårtenssons kök i Malmö gästar oss med en underbar matjessilltårta. Håkan & Anki hittar på ny dekoration varje år så låt dig inspireras.
Deras veckomatsedlar är mycket populära och vill man ha fler tips på sillinläggningar är denna... Läs mer
Smula sönder kavringen och blanda den med det smälta smöret. Tryck ut degen i botten på en rund spingform, ca 24 cm.
Kör lök och sill i mixer eller finhacka båda och blanda samman. Blanda ner dill, kesella och gräddfil och rör samman ordentligt. Smaka av med ev lite spad från sillen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter och smält sedan, utan att krama ur dom, i en gryta. Rör ner gelatinet i sillröran och slå sedan ner röran i formen och ställ kallt minst två timmar.
Tips på garnering - rädisor, rödlök, dillvippor eller gräslök
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!