Minipizza med serranoskinka

Ingredienser

Små minipizzor med romanticatomater och serranoskinka. Perfekt som tapas, tilltugg eller vickning. 

Gör egen pizzadeg och tomatsås om du orkar men färdigköpt fungerar lika bra och går ännu snabbare.... Läs mer

60 min Generell 15 port.

Gör så här

1

Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en skål, tillsätt socker, salt och olja och rör runt tills att sockret löst upp sig något. Tillsätt mjölet, lite i taget, tills du får en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under bakduk i 30-45 minuter.

2

Tomatsås: Blanda alla ingredienser och låt koka ihop i 10 min. Mixa slätt med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

3

Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut pizzadegen på mjölat bakbord och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över minipizzorna och lägg på en skiva mozzarella på varje. Toppa med en tomat (låt gärna kvistn sitta kvar, det ser fint ut). Grädda i 10-12 min eller tills pizzorna fått fin färg. Toppa med en skiva lufttorkad skinka och en liten rosmarinkvist.

Bilder

Recept

Filtrera