Finns det en godare dessert än en perfekt lagad chokladfondant?
Att servera din fondant direkt i formen och inte upp- och nedvänd på en tallrik som man ofta ser... Läs mer
Smält smöret och dra av från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i smöret. Rör till chokladen är helt smält.
Vispa ägg, äggulor och socker tills det blir pösigt. Tillsätt saltet, vaniljsockret och chokladsmöret. Blanda tills du får en jämn smet.
Smöra insidan av dina fyra ugnsfasta formar, fördela sedan smeten jämt. Ställ in i kylen i ca 20 minuter.
Grädda i ugnen i ca 8 minuter. Beroende på hur fasta eller lösa du vill ha dina fondanter kan du själv välja gräddtid. Men håll koll, de sista minuterna innan de är helt genomgräddade går väldigt fort.
Pudra över florsocker och servera på en gång.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!