Mörk chokladfondant

Ingredienser

Finns det en godare dessert än en perfekt lagad chokladfondant?

Att servera din fondant direkt i formen och inte upp- och nedvänd på en tallrik som man ofta ser... Läs mer

25 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Smält smöret och dra av från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i smöret. Rör till chokladen är helt smält.

2

Vispa ägg, äggulor och socker tills det blir pösigt. Tillsätt saltet, vaniljsockret och chokladsmöret. Blanda tills du får en jämn smet. 

3

Smöra insidan av dina fyra ugnsfasta formar, fördela sedan smeten jämt. Ställ in i kylen i ca 20 minuter. 

4

Grädda i ugnen i ca 8 minuter. Beroende på hur fasta eller lösa du vill ha dina fondanter kan du själv välja gräddtid. Men håll koll, de sista minuterna innan de är helt genomgräddade går väldigt fort.

5

Pudra över florsocker och servera på en gång.

Bilder

Recept

Filtrera