Morotskaka

Ingredienser

Ett enkelt recept på saftig morotskaka med valnötter och cream cheese-frosting. 

60 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg, olja och socker poröst. 

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt till äggsmeten, lite i taget, tills du får en jämn smet. 

3

Riv morötterna och hacka valnötterna. Vänd ned i smeten. 

4

Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna.

5

Frosting: Vispa cream cheese och smör jämnt och fint. TIllsätt florsocker och vaniljpulver, vispa några minuter tills du får en fluffig frosting. 

6

Dela den svalnade morotskakan i två, bred frosting över den ena halvan och lägg på den andra. Täck kakan med resten av frostingen. Förvara i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera