Palt

Ingredienser

En klassisk palt som mättar ordentligt.

100 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Skär fläsket i tärningar och stek.

2

Fyll en stor kastrull med vatten och salta rejält, låt vattnet koka upp medan du gör palten.

3

Skala och riv potatisen, krama ur all vätska. Lägg potatisen i en skål tillsammans med mjöl och salt och arbeta ihop till en deg.  

4

Ta upp en sked med deg, lite mindre än en tennisboll, mjöla händerna och forma till en klump. Gör ett hål i mitten och fyll på med en matsked fläsk och rulla sedan ihop till en rund fin boll. Släpp ned paltarna i kastrullen så fort du är klar med en. 

5

Koktiden är ungefär en timme men tumregeln är att paltarna är färdiga när de flyter upp till vattenytan. 

6

Servera omgående med en stor klick smör, lingonsylt och ett glas iskall mjölk.

Bilder

Recept

Filtrera