Sandra Mastio bjuder på en underbar och smakrik rätt med calamarata-pasta, ur sin nya kokbok "Fatta pasta". Rena karnevalen av smaker, skriver Sandra!
Låt dig överväldigas av smakintensiteten i denna lättlagade rätt. Mycket smak är inte... Läs mer
Mixa ricotta, tryffelpecorino, 80 gram pistagenötter och örter till en fin kräm. Ha eventuellt i någon tesked vatten för att få ingredienserna att gå ihop.
Rör ner – mixa inte! – olivoljan i krämen.
Koka pastan 1–2 minuter kortare än koktiden som anges på paketet. Spara 2 dl av pastavattnet, slå av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Sänk värmen.
Häll ricottakrämen över pastan, tillsätt lite av pastavattnet och rör intensivt på låg värme tills allt blivit genomvarmt och såsen gått ihop.
Späd med mer pastavatten, 1 msk i taget, om det behövs.
Rör ner citronsaft i pastan och lägg upp på tallrikar.
Krossa resterande pistagenötter och servera pastan med dessa strösslade över rätten.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!