Pasta med örtricotta, tryffelpecorino & pistagenötter

Ingredienser

Sandra Mastio bjuder på en underbar och smakrik rätt med calamarata-pasta, ur sin nya kokbok "Fatta pasta". Rena karnevalen av smaker, skriver Sandra!

Låt dig överväldigas av smakintensiteten i denna lätt­lagade rätt. Mycket smak är inte... Läs mer

30 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Mixa ricotta, tryffelpecorino, 80 gram pistagenötter och örter till en fin kräm. Ha eventuellt i någon tesked vatten för att få ingredienserna att gå ihop.

2

Rör ner – mixa inte! – olivoljan i krämen.

3

Koka pastan 1–2 minuter kortare än koktiden som anges på paketet. Spara 2 dl av pastavattnet, slå av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Sänk värmen.

4

Häll ricottakrämen över pastan, tillsätt lite av pastavattnet och rör intensivt på låg värme tills allt blivit genomvarmt och såsen gått ihop.

Späd med mer pastavatten, 1 msk i taget, om det behövs.

5

Rör ner citronsaft i pastan och lägg upp på tallrikar.

6

Krossa resterande pistagenötter och servera pastan med dessa strösslade över rätten.

Bilder

Recept

Filtrera