Paul Svenssons umamibuljonggryta med kål

Ingredienser

Paul Svenssons vegetariska Dopp i grytan är lagad med asiatiska smaker och kan njutas både i ett fondueupplägg eller som som en fristående rätt till varje gäst.

Rätten ingår i Kung Markattas Framtidensjulbord. Denna fina umamibuljong (bild nedan) kan... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Umamibuljongryta: Koka upp vatten med umamibuljongen, lägg i torkad svamp och dra av från värmen. Smaka av buljongen med pressad ingefära, soja och svartpeppar. Servera varm tillsammans med kålen.

2

Kål-dopp: Plocka de yttersta gröna bladen från spetskålen och blanchera i saltat vatten i ca 90 sekunder, kyl sedan snabbt i isvatten. Lyft upp och lägg på papper.
Gör samma sak med brysselkålen och blanchera de yttersta bladen i 10 sekunder och kyl i isvatten.
Brysselkålen delas på hälften och kokas mjuka i saltat vatten.
Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort den tjocka nerven i mitten. Stek grönkålen i ghee med salt och svartpeppar.

Skär bort kanterna på brödet och riv i stora bitar. Ånga brödet till servering och krydda med salt, peppar och olivolja.
Värm kålen till servering och krydda med salt, peppar, olivolja samt pudra över torkad svamp.

Bilder

Recept

Filtrera