Pizza på blomkålsbotten med zucchini, champinjoner & oliver

Ingredienser

Systrarna Eisenman gästar oss med recept från sin kokbok Till bords med systrarna Eisenman. Den här gången med smarrig pizza på blomkålsbotten.

Monica och Lisa älskar den här pizzan med blomkålsbotten även om de inte är vegetarianer, glutenintoleranta... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2

Bryt blomkålen i buketter och mixa i matberedare tills de är finhackade eller riv blomkålen på rivjärn. Riv mozzarellan i små strimlor. Riv parmesanosten. Fräs blomkål och vitlök i olja i en stekpanna i cirka 5 minuter. Låt svalna något.

3

Vispa äggen lätt. Blanda dem väl med blomkål, mozzarella, parmesan och kryddor. Bred ut blandningen, cirka 0,5 cm tjockt, på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills blomkålen börjar få lite färg.

4

Medan botten är i ugnen, skala och skär rödlöken i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i halvmånar och champinjonerna i klyftor. Riv mozzarellan till fyllningen i mindre bitar.

5

Fräs lök och vitlök i olja tills löken är glansig. Tillsätt zucchini och svamp och fräs i ytterligare några minuter tills zucchinin börjar mjukna och få lite färg. Smaka av med salt och peppar.

6

Ta ut blomkålsbottnen ur ugnen och täck den med tomatsås, mozzarella, svamp- och grönsaksröra och oliver. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda i ytterligare cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika och servera direkt.

Bilder

Recept

Filtrera