Poke bowl är en fräsch fiskrätt från Hawaii där allt-i-ett serveras i en skål. Man börjar med ris, marinerar sina fiskkuber snabbt och kombinerar dem med grönsaker, gärna något picklat. Skålarna kan variera med det man gillar men typiskt för rätten är tonfisk, avokado, strimlade grönsaker och picklad gurka.
Koka sushiriset. Låt svalna.
Värm försiktigt vinäger, socker och salt så att det löser sig. Låt svalna.
Om du vill dressa riset, blanda i ca 4,5 matsked av lagen (resten är till gurkan) i riset, lite åt gången och smaka av.
Dela gurkan på längden. Gröp ur fröna och det mjuka i mitten med en sked. Skär den i halvmånar. Lägg gurkbitarna i resten av lagen och låt pickla medan resten blir klart.
Blanda marinaden. Smaka av med Sriracha om du vill ha lite hetta. Skär fisken i kuber och låt marinera en stund medan du gör resten, ca 20-30 minuter.
Strimla och skär grönsakerna. Rosta sesamfröna försiktigt i en torr panna.
Lägg riset i botten av skålarna. Ta upp gurkbitarna ur lagen. Lägg alla tillbehör snyggt ovanpå. Strö över sesamfrön, tunt skivad salldslök och korianderblad.
Sätt fram extra hackad koriander, soja, sriracha, sesamfrön och rostad sesamolja så kan man krydda sin skål extra om man vill.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!