Quiche Lorraine, eller ost- och skinkpaj, är en omtyckt klassiker. Använd gärna en smakrik ost i pajen för bästa resultat. Kan göras som en stor paj eller sex portionspajer.
Paj är den eviga studentmaten. Vi åt jämt paj för det var det som fanns på kaféerna där vi... Läs mer
Mixa smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter, gärna högt upp på kanterna. Tryck fast remsor av aluminiumfolie på kanterna så att degen inte sjunker ner vid gräddningen. Picka botten med en gaffel och låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Värm ugnen till 225°.
Förbered fyllningen under tiden. Tärna skinkan och riv osten grovt. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och smaksätt med salt och svartpeppar.
Förgrädda pajskalet i 10–15 minuter, mitt i ugnen. Ta bort folien mot slutet av tiden. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 200°.
Blanda skinkan och osten och lägg alltsammans i pajskalet. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills fyllningen stannat.
Låt pajen vila i 10 minuter. Servera med sallad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!