Rådjurssadel är en rätt som riktigt får det att vattnas i munnen på alla jägare. Servera tillsammans med rostade rotfrukter eller mos för en härligt rustik smakkombination.
Putsa rådjursadeln genom att skära bort hinnor och senor.
3
Gnid sedan in ordentligt med salt och peppar.
4
Bryn sedan köttet på alla sidor i en stekpanna med rikligt med smör.
5
Stek sedan köttet i ugnen tills det når en innertemperatur på 52 grader.
6
Fräs lök och bacon i olja tills det fått färg.
7
Häll i sockret och stek tills det har smält. Blanda sedan i kryddor tillsammans med vin och lingon.
8
Koka ner till ungefär hälften, fyll sedan på med viltfonden. Koka ner till hälften igen. Använder du koncentrerad fond måste du spä ut med vatten enligt anvisningar på flaskan.
9
Smaka av med salt och peppar. Vill du ha såsen tjockare kan du reda den med lite majsmjöl.
10
Ta ut köttet ur ugnen och låt det vila en stund innan du skär upp det.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!