Härlig vegetarisk panna med pasta, tomat och svampragu.
Vegetarisk vardag med Mutti - grön höstmiddag med tomaten i fokus.
Läs merBörja med att koka upp vatten och häll det över den torkade svampen. Låt dra i 20 min. Spara vätskan från svampen.
Hacka svampen i något större bitar. Stek den färska och torkade svampen ordentligt med olja, smör och salt. Stek i omgångar om inte allt får plats i stekpannan. Lägg sedan svampen åt sidan. Viktigt att all svamp blir ordentligt brynt.
Finhacka lök, selleri och morötter.
Addera en klick smör i en stekpanna och fräs på svag värme tills grönsakerna mjuknar något och löken blivit glansig. Pressa därefter i vitlöksklyftorna och addera chiliflakes. Häll över det vita vinet och lite vätska från den torkade svampen och låt det reduceras ned. Tillsätt sedan Mutti Polpa. I med buljongtärningen och låt såsen koka ner på medelhög värme. Lägg därefter i den brynta svampen i tomatsåsen. Detta är svampragun.
Koka upp ett paket med pasta pappardelle. Kom ihåg att salta vattnet rikligt.
När pastan har ca 1 minut kvar av sin koktid och ännu är lite för hård är det dags att hälla av pastan – men spara lite av pastavattnet i en skål.
Addera därefter en klick smör i en stekpanna och lägg i svampragun tillsammans med pastan. Tillsätt pastavatten i stekpannan och rör om tills pastan och såsen blir riktigt krämig och smakerna sätter sig ordentligt. Servera genast och garnera med parmesan, hackad persilja samt riven citronzest.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!