Färska fikon i alla ära, men ugnsbakade är helt underbart goda. Här i en klassisk kombination med getost, honung och valnötter. Välj gärna en krämig getost så blir det lättare att fylla fikonen.
Sätt ugnen på 220°C.
Ta bort stjälken och skär ett kryss i toppen på varje fikon. Skär inte hela vägen igenom till botten, utan till lite mer än hälften.
Fyll fikonen med ca 1 tsk getost. Tips! Använd spritspåse för att slippa kladd.
Rosta i ugnen i 12 minuter eller tills osten får fin färg.
Ringla över honung och strö över valnötter.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!