Börja med att sätta på vatten och koka riset enligt förpackningen.
2
Riv skalet av limén och pressa den ena. Blanda skal och juice med koriander, chili, vitlök, jordnötssmör, ingefära och soja i en matberedare till en tjock marinad.
3
Skär kycklingen lagom stora bitar för de spett du tänkt använda.
4
Blanda marinad och kycklingbitar. Massera in marinaden ordentligt.
5
Trä kyckligen på spetten, och lägg dem på en ungsplåt. Värm spetten i ugn på 225°C (grill) i cirka 15 minuter.
6
Värm kokosmjölk och jordnötssmör i en kastrull. Rör tills du får en jämn sås.
7
Blanda i sambal oelek, risvinäger och soja. Olika sorters jordnötssmör skiljer sig mycket i smak så du kan behöva lite mer eller lite mindre av någon ingrediens.
8
Låt såsen sjuda tills att den tjocknar. Jornötssås har väldigt lätt för att spricka, undivik att att den kokar och värmehåll inte för länge.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!