Sataykyckling med jordnötsås

Ingredienser

Sataykyckling med smakrik jordnötssås.

45 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1
Börja med att sätta på vatten och koka riset enligt förpackningen.
2
Riv skalet av limén och pressa den ena. Blanda skal och juice med koriander, chili, vitlök, jordnötssmör, ingefära och soja i en matberedare till en tjock marinad.
3
Skär kycklingen lagom stora bitar för de spett du tänkt använda.
4
Blanda marinad och kycklingbitar. Massera in marinaden ordentligt.
5
Trä kyckligen på spetten, och lägg dem på en ungsplåt. Värm spetten i ugn på 225°C (grill) i cirka 15 minuter.
6
Värm kokosmjölk och jordnötssmör i en kastrull. Rör tills du får en jämn sås.
7
Blanda i sambal oelek, risvinäger och soja. Olika sorters jordnötssmör skiljer sig mycket i smak så du kan behöva lite mer eller lite mindre av någon ingrediens.
8
Låt såsen sjuda tills att den tjocknar. Jornötssås har väldigt lätt för att spricka, undivik att att den kokar och värmehåll inte för länge.

Bilder

Recept

Filtrera