Smashed broccoli med en enkel yoghurtdipp. Vi toppar broccolin med basilika, salvia, vitlök samt mängder av Granarolo Quattrocento Grovriven. Perfekt som tilltugg eller som en del av middagen.
Foto: Linnea Seidel/Sebastian Niemi-Carlsson
Quattrocento är italienska Granarolos... Läs mer
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär broccolibuketterna från stammen. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut broccolibuketterna och platta till dem med ett glas. Lägg en bit bakplåtspapper mellan glaset och broccolin så fastnar de inte.
Toppa broccolin med olja, salt, finhackad vitlök och örter. Avsluta med ett rejält lager Granarolo Quattrocento Grovriven.
Rosta i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 15 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtdippen och servera till din smashade broccoli.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!