Snabblagad kycklinggratäng

Ingredienser

Tunna, naturella kycklingfiléer som bakas i ugn med purjolök och parmesancrème och sköter sig själva. Ljuvligt!

Recept: Mattias Larsson
Bild: Lönneberga pressbild

Tunna kycklingfiléer... Läs mer

35 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Kyckling:

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt.
Salta och peppra kycklingen. Lägg den ovanpå purjolöken.

2

Parmesancrème:

Riv parmesanosten och vitlöksklyftan.

Blanda med crème fraichen.
Smaka av med salt och peppar.

3

Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt och har en fin gratinerad yta.

4

Tillbehör:
Koka ris eller bulgur.

5

Vinägrett:
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.

6

Servering:
Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.

Bilder

Recept

Filtrera