Pistage och jordgubbe smakar fint tillsammans. Få dessa smaker tillsammans med en nybakad sockerkaka och fikat blir en eftermiddagsdröm. Är det riktig fest blir det även en klick lättvispad grädde.
Kakan kan eventuellt serveras lite festligare med lättvispad grädde, extra jordgubbssylt eller färska... Läs mer
Värm ugnen till 175 grader. Smöra en avlång bakform.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda dessa torra ingredienser med mjölken och ägg/sockerblandning till en jämn och slät smet.
Hacka nötterna och smält smöret.
Vänd till sist ner smöret och nötterna. Ringla över jordgubbssylten. Om bären är stora i sylten, hacka dem, annars sjunker de ner helt i kakan.
Grädda i ca 60 min. Känn med en baknål som ska vara torr om kakan är färdig. Ta ut kakan och lägg att svalna på ett galler.
Servera sockerkakan som den är till fikat eller lite festligare som förslaget ovan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!