Sparris och sesam

Ingredienser

Ett recept ur boken Finger food av Christin Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021.

20 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Om du använder träspett, blötlägg dem i 20–30 minuter innan du trär på sparrisen.

2

Sesam- och vinägersås
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills du ser att de vita fröna börjat få en gyllene färg.

3

Tillsätt resterande ingredienser på låg värme och rör om hela tiden tills sockret lösts upp.

4

Sparris
Skär av den nedersta delen på sparrisen, ca 1 cm. Skär sparrisen i ca 5 cm långa bitar och trä upp dem på grillspett.

Tips på annan tillagning, se inledningen!

5

Pensla sparrisen med oljan och grilla över direkt värme i ca 2 minuter på vardera sida.

6

Servera sparrisen nygrillad med sesam- och vinägersåsen.

Bilder

Recept

Filtrera