Spicy chicken wings, med smält smör & stiltonost

Ingredienser

Som ett resultat av Mariestads Den stora smakresan hittade stjärnkocken Björn Frantzén inspiration bland asiatiska dofter för att matcha ett fruktigt öl. Han valde kryddiga kycklingvingar toppade med Stiltonost för att få till den perfekta smakupplevelsen. 

Det blir 10 st smårätter eller tilltugg. Vingarna passar bra till en fruktig lager.

Läs mer

90 min Kyckling 10 st

Gör så här

1

Kycklingvingar
Klipp vingarna i 2 delar, salta och peppra. Rosta kycklingvingarna i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Kyl sedan ned vingarna. Vid servering så friteras vingarna på 175 grader i 2-3 minuter eller så de blir frasiga. Glacera med såsen och servera direkt.

2

Garnityr
Plocka persiljan i små knippor. Fritera persiljan.

3

Avslutning
Lägg osten på de varma vingarna och värm i någon minut till så att osten smälter litet grand. Toppa med varmt smält smör och den friterade persiljan.

Bilder

Recept

Filtrera