Så mycket bättre än en vanlig sockerkaka och fortfarande förvånansvärt enkel att göra. Om du är som jag och inte kan få nog av den härliga toscasmeten går det alldeles utmärkt att göra lite extra mycket.
Smörj en form på ca 25 cm i diameter. Strö med krossade skorpor eller ströbröd.
3
Smält smöret till sockerkakan i en kastrull och låt sedan svalna.
4
Häll i mjöl och bakpulver, rör om ordentligt.
5
Vispa upp ägg och socker till en porös smet. Rör sedan ner mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
6
Häll smeten i formen och grädda i ungefär 25 minuter, eller ta ut några minuter innan kakan egentligen är klar.
7
Blanda alla ingredienser för Toscasmeten i en kastrull.
8
Koka upp under omrörning tills dess att smöret helt har smält.
9
Häll smeten över toscakakan, höj temperaturen på ugnen till 225 grader och grädda i 5 minuter till.
10
Låt kakan svalna så att smeten stelnar. Servera!
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!