Varm baguette med pankofriterade räkor och het dressing

Ingredienser

Baguetter fyllda med nyfriterade räkor, grönt och en het smarrig dressing.

30 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader. Skär baguetterna ca 15 cm långa. Plocka ur det mjuka innanmätet och lämna en skorpa på ca 2 cm. Lägg bröden på ett bakplåtspapper och pensla med rumsvarmt smör.

2

Såsen: Blanda majonnäs, senap och hot sauce/chilisås. Smaka av.

3

Panering: Vispa äggen med mjölken. Blanda pankon med salt, peppar och cayenne. Häll upp mjölet. Panera de skalade räkorna genom att först vända dem i mjölet, sedan i äggblandningen och till sist i panko. Värm frityroljan till 180 grader. Fritera räkorna i några minuter (beroende på storlek) tills de är gyllene. Låt dem rinna av på hushållspapper. Fritera räkorna i några omgångar.

4

Sätt in plåten med baguetterna och rosta dem frasiga i ca 5 minuter. Bred sås på bröden och lägg i salladsblad, 1-2 tunna tomatskivor och de nyfriterade räkorna. Servera med hot sauce och eventuellt pommes frites (om du är mycket hungrig).

Bilder

Recept

Filtrera