Äppelcobbler

Ingredienser

Fira Äpplets dag den 25:e september med en riktigt god äppelkaka!

Cobbler är en amerikansk paj som oftast görs på färska bär eller frukter och är ett mellanting... Läs mer

45 min Dessert 6-8

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Fyllning. Skala och kärna ur äpplena. Dela i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i äppelbitarna och strö över råsocker och kanel. Stek bitarna mjuka ett par minuter. Låt sedan svalna något.

3

Pajdeg. Nyp ihop smöret med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, citronskal och socker. Tillsätt grädde och mjölk lite i taget i den smuliga massan. Rör ner havregrynen.

4

Smörj en ugnssäker form med smör. Varva äppelbitar och pajdeg lite huller om buller i formen.

5

Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter tills den fått fin färg. Servera kakan lite ljummen med råkräm eller en god vaniljglass.

Bilder

Recept

Filtrera