Arraksbollar

Ingredienser

Sockerkaka över? Använd smulorna till att göra dessa goda arraksbollar!

40 min Baka 30 port.

Gör så här

1

Blanda sockerkakssmulor, smör, havregryn, socker, vaniljsocker och kakao till en smidig massa. Använd gärna hushållsassistent med vinge som insats. Låt maskinen gå ett par minuter så att det blir en riktigt jämn deg utan klumpar. Det går också bra att röra för hand eller med elvispens krokar.

2

Tillsätt arraksarom eller punsch efter smak.

3

Forma massan till bollar och ställ i kyl eller frys en stund att stelna. Om massan känns för lös att arbeta med, kan man låta den stå i kylskåp en stund innan den formas till bollar.

4

Smält chokladen försiktigt i micro och doppa de kylda bollarna däri. Ta en sked eller gaffel till hjälp och låt chokladen rinna av lite, det ska vara ett ganska tunt lager. Rulla därefter i strösslet innan chokladen hinner stelna.

5

Förvara arraksbollarna i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera