Chocolate chip cookies

Ingredienser

Härligt sega kakor med jordnötter och mjölkchoklad.

... Läs mer

30 min Baka 30 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda mjöl och bikarbonat i en separat bunke.

3

Blanda smör och båda sockersorterna fluffigt, gärna med hjälp av vinge i maskin.

4

Tillsätt salt, vanilj och ägg. Blanda väl.

5

Sist tillsätts mjölblandningen. Rör ihop och blanda sedan ner hackad choklad och jordnötter.

6

Klicka ut bollar stora som matskedar på bakplåtspapper. Kakorna flyter ut så lägg dem inte för tätt, ca 9 st per plåt.

7

Grädda kakorna tills de är gyllenbruna i kanterna, men fortfarande mjuka i mitten, ca 8-10 min. Låt svalna någon minut på plåten, flytta sedan över kakorna på galler och låt svalna helt.

8

Förvara kakorna i burk med tätslutande lock, då klarar de sig i upp till en vecka. Kakorna går också bra att frysa in.

Bilder

Recept

Filtrera