Härligt sega kakor med jordnötter och mjölkchoklad.
... Läs mer
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mjöl och bikarbonat i en separat bunke.
Blanda smör och båda sockersorterna fluffigt, gärna med hjälp av vinge i maskin.
Tillsätt salt, vanilj och ägg. Blanda väl.
Sist tillsätts mjölblandningen. Rör ihop och blanda sedan ner hackad choklad och jordnötter.
Klicka ut bollar stora som matskedar på bakplåtspapper. Kakorna flyter ut så lägg dem inte för tätt, ca 9 st per plåt.
Grädda kakorna tills de är gyllenbruna i kanterna, men fortfarande mjuka i mitten, ca 8-10 min. Låt svalna någon minut på plåten, flytta sedan över kakorna på galler och låt svalna helt.
Förvara kakorna i burk med tätslutande lock, då klarar de sig i upp till en vecka. Kakorna går också bra att frysa in.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!