Chokladkräm med vaniljmarinerade jordgubbar & honungsrostade nötter

Ingredienser

Jordgubbar och vanilj hör sommaren till! Här tillsammans med mörk choklad och rostade nötter i en somrig dessert.

Den lena chokladkrämen är gjord på mörk choklad med en kakaohalt på 70% och som sötning har... Läs mer

30 min Dessert 4-6

Gör så här

1

Chokladkräm 
Hacka chokladen och lägg i en liten skål. Koka upp grädde, honung och en liten nypa salt. Häll över chokladen och rör tills den smält. Rör i smör och äggula. Fördela krämen i fina glas och ställ kallt att stelna ett par timmar eller över natten.

2

Vaniljmarinerade jordgubbar 
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela i mindre bitar och lägg i en skål. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med honungen och ringla över jordgubbarna, låt även den urskrapade vaniljstången ligga med i blandningen. Plasta och låt stå i kylskåp tills det är dags att garnera efterrätten, gärna en timme eller två. Rör runt någon gång under tiden.

3

Honungsrostade nötter 
Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna någon minut. Lägg över på ett fat. Låt smör och honung smälta samman i pannan och koka ihop ett par minuter. Tillsätt nötterna och blanda runt. Låt koka ytterligare en minut eller två. Vakta noga så att det inte bränns vid. Häll över nötterna på ett fat och låt svalna. Hacka dem grovt när de kallnat.

4

Garnering 
Fördela de marinerade jordgubbarna över den kylda chokladkrämen. Toppa med rostade nötter och dekorera eventuellt med ett grönt blad. Servera gärna efterrätten med en klick lättvispad grädde.

Bilder

Recept

Filtrera