Dinkel- & havrelimpa

Ingredienser

Saftigt bröd bakat på grovt dinkelmjöl, havregryn och filmjölk. Nyttigt, gott och enkelt. Brödet bakas med bikarbonat och behöver därför inte jäsas.

Håller sig saftigt ett par dagar i rumstemperatur, förvarat i plastpåse. Brödet går annars utmärkt... Läs mer

80 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke.

3

Tillsätt salt, bikarbonat och linfrön. Blanda väl.

4

Rör ner filmjölk, dadelsirap, rivet äpple och mandlar. Rör om ordentligt tills allt är väl blandat.

5

Häll smeten i en välsmord avlång brödform, 1,5 liter, och platta till. Strö över havregryn.

6

Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter. Låt vila en stund i formen innan brödet stjälps upp på galler. Låt sedan svalna helt under bakduk.

Bilder

Recept

Filtrera