Saftigt bröd bakat på grovt dinkelmjöl, havregryn och filmjölk. Nyttigt, gott och enkelt. Brödet bakas med bikarbonat och behöver därför inte jäsas.
Håller sig saftigt ett par dagar i rumstemperatur, förvarat i plastpåse. Brödet går annars utmärkt... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke.
Tillsätt salt, bikarbonat och linfrön. Blanda väl.
Rör ner filmjölk, dadelsirap, rivet äpple och mandlar. Rör om ordentligt tills allt är väl blandat.
Häll smeten i en välsmord avlång brödform, 1,5 liter, och platta till. Strö över havregryn.
Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter. Låt vila en stund i formen innan brödet stjälps upp på galler. Låt sedan svalna helt under bakduk.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!