Dinkelbrownies

Ingredienser

Brownies bakade på dinkelmjöl och mörk choklad.

Dinkelbrownies med kraftig chokladsmak. Goda att servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Använd... Läs mer

40 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Smält smöret och häll över chokladen, rör slätt.

3

Vispa ihop ägg, farinsocker, strösocker och vaniljpulver lite lätt i en bunke. Häll ner chokladblandningen i äggvispet och rör ihop.

4

Blanda samman dinkelmjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i choklad- & äggblandningen och rör till en jämn smet.

5

Smörj en ugnssäker smord form, ca 20x20 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten och pudra kanterna lätt med mjöl.

6

Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter. Smeten ska stanna till men det är viktigt att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten.

7

Låt svalna och skär sedan i fyrkantiga bitar. Pudra över lite florsocker.

Bilder

Recept

Filtrera