Brownies bakade på dinkelmjöl och mörk choklad.
Dinkelbrownies med kraftig chokladsmak. Goda att servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Använd... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Smält smöret och häll över chokladen, rör slätt.
Vispa ihop ägg, farinsocker, strösocker och vaniljpulver lite lätt i en bunke. Häll ner chokladblandningen i äggvispet och rör ihop.
Blanda samman dinkelmjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i choklad- & äggblandningen och rör till en jämn smet.
Smörj en ugnssäker smord form, ca 20x20 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten och pudra kanterna lätt med mjöl.
Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter. Smeten ska stanna till men det är viktigt att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten.
Låt svalna och skär sedan i fyrkantiga bitar. Pudra över lite florsocker.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!