Hemlagad vaniljsås med äkta vanilj

Ingredienser

Hemlagad vaniljsås - ett måste till rabarberpajen i sommar!

Receptet ger ca 5 dl sås.

Läs mer

15 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång, frön, grädde och mjölk i en kastrull. Ta av från plattan och låt stå och dra i 10 minuter.

2

Rör ihop socker och maizena noggrant. Vispa äggulor, socker och maizena fluffigt med elvisp.

3

Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken. Häll mjölken i de fluffiga äggulorna under konstant vispning. Häll sedan tillbaka i kastrullen.

4

Sjud krämen på medelvärme, under konstant vispning, tills den tjocknar. Använd gärna en termometer, såsen ska uppnå 82 grader.

5

Kyl såsen i ett iskallt vattenbad. Häll sedan upp i en tillbringare, plasta in och låt kallna helt i kylskåp. Minst ett par timmar, gärna över natten.

Bilder

Recept

Filtrera