Hemlagad vaniljsås - ett måste till rabarberpajen i sommar!
Receptet ger ca 5 dl sås.
Läs merDela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång, frön, grädde och mjölk i en kastrull. Ta av från plattan och låt stå och dra i 10 minuter.
Rör ihop socker och maizena noggrant. Vispa äggulor, socker och maizena fluffigt med elvisp.
Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken. Häll mjölken i de fluffiga äggulorna under konstant vispning. Häll sedan tillbaka i kastrullen.
Sjud krämen på medelvärme, under konstant vispning, tills den tjocknar. Använd gärna en termometer, såsen ska uppnå 82 grader.
Kyl såsen i ett iskallt vattenbad. Häll sedan upp i en tillbringare, plasta in och låt kallna helt i kylskåp. Minst ett par timmar, gärna över natten.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!