Jordgubbssylt

Ingredienser

Sylt gjord på jordgubbar med smak av lime och vanilj.

Glöm inte att skumma sylten väl när du kokar den, så håller den längre.

Mängden blir... Läs mer

10 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Tina jordgubbarna lite försiktigt och skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2

Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i 4-5 minuter. Skumma sylten under tiden.

3

Dra av kastrullen från värmen, skumma väl och riv ner limeskal och pressa i limejuicen. Plocka upp vaniljstången. Om man vill ha en slätare konsistens på sylten kan man mixa den lite lätt med mixerstav.

4

Häll upp i väl rengjorda varma glasburkar. Fyll på burkarna ända upp till kanten och sätt sedan snabbt på locken.

Bilder

Recept

Filtrera