Kanelbullar

Ingredienser

Kanelbullens dag närmar sig - ladda upp med riktigt goda kanelbullar!

Det här receptet ger omkring 40 stycken kanelbullar, det går bra att halvera receptet om man vill... Läs mer

80 min Baka 40 port.

Gör så här

1

Vetedeg. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och kör degen i maskin på medelhastighet i 10 minuter tills den blivit smidig och elastisk. Knådar man degen för hand får man räkna med 15 minuter. Låt degen vila på mjölat bakbord, övertäckt med plastfilm eller bakduk, i 30 minuter.

2

Fyllning. Kör mandelmassan smidig i maskin med vingen som insats, alt använd elvispens krokar. Blanda ner smöret lite i taget. Sist tillsätts socker, marsanpulver, vaniljsocker och kanel. Blanda till en fluffig massa.

3

Dela degen i två delar. Kavla ut till två stora rektanglar på lätt mjölat bakbord. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen på längden, spänn den hela tiden när den rullas. Skär i bitar, ca 20 st per rulle. Placera bullarna i pappformar. Lägg på plåt och låt jäsa under plast eller bakduk till dubbel storlek. Räkna med ett par timmars jästid. Om man vill skynda på jäsningen, kan man man sätta bullplåten i en kall ugn med en skål hett vatten i botten och stänga luckan, vattenångan gör att bullarna jäser snabbare.

4

Sockerlag. Koka sockerlagen under tiden som bullarna jäser. Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull tills sockerkristallerna lösts upp. Låt svalna.

5

När bullarna är färdigjästa, strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 225 grader 7-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.

6

Pensla med sockerlag så snart bullarna tagits ut från ugnen.

Bilder

Recept

Filtrera