Kanelbullekakor

Ingredienser

Söta små mördegskakor som ser ut som kanelbullar – roligt och annorlunda på kakfatet!

För den som mot förmodan inte tycker om vanliga kanelbullar kan detta vara ett kul alternativ på... Läs mer

90 min Baka 30 kakor

Gör så här

1

Nyp ihop vetemjöl, florsocker, potatismjöl, vaniljsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget, en liten skvätt vatten och vaniljsocker. Blanda till en smidig deg. Om du istället blandar degen i en köksassistent, tänk på att inte överarbeta den, degen ska bara precis gå ihop.

2

Ta undan ca en tredjedel av degen och blanda detta med kanel, vaniljpulver och kardemumma. Knåda den smidig. Plasta in de båda degbitarna och låt dem vila i kylen ca 30 minuter.

3

Kavla ut den naturella degbiten till en rektangel (ca 20×30 cm) på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut den kanelkryddade degen lika stor vid sidan av. Pensla den naturella degen med ytterst lite vatten och lägg sedan den kanelkryddade degen ovanpå. Ta några tag med kaveln så att den fastnar. Rulla sedan ihop till en tajt rulle. Plasta in och låt vila i kylen en stund, det är lättare att få till snygga runda kakor när degen är kall.

4

Skär den kalla rullen i ca 1 centimeter tjocka skivor med en vass kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna lite lätt med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

5

Värm ugnen till 180 grader och grädda kakorna omkring 8-10 minuter. De ska knappt på någon färg. Låt svalna på plåten.

Bilder

Recept

Filtrera