Det här är ett snabbt och enkelt recept på äppelmos som inte innehåller något vanligt socker och inte heller askorbinsyra eller konserveringsmedel.
Svenska äpplen är i sig ofta ganska söta, därför är det inte nödvändigt med särskilt mycket... Läs mer
Fyll en kastrull med kallt vatten och pressa i citronsaften. Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i mindre bitar och lägg dem efterhand i kastrullen med vatten för att undvika att de blir bruna.
Häll bort vattnet som täcker äppelbitarna och häll över 1 dl nytt vatten. Lägg i 2 kanelstänger. Låt småputtra på medelvärme tills äpplena blir mjuka och faller sönder, ca 20 minuter. Rör emellanåt så att det inte bränns vid.
Ta av kastrullen från värmen. Fiska upp kanelstängerna och mosa sönder äppelbitarna ordentligt med en ballongvisp eller liknande. Det gör förstås inget om det är lite mindre bitar kvar.
Rör ner kokossocker efter smak i det varma äppelmoset. Häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara äppelmoset i kylskåp eller frys in.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!