Lättsockrat äppelmos

Ingredienser

Det här är ett snabbt och enkelt recept på äppelmos som inte innehåller något vanligt socker och inte heller askorbinsyra eller konserveringsmedel.

Svenska äpplen är i sig ofta ganska söta, därför är det inte nödvändigt med särskilt mycket... Läs mer

30 min Generell 1 burk

Gör så här

1

Fyll en kastrull med kallt vatten och pressa i citronsaften. Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i mindre bitar och lägg dem efterhand i kastrullen med vatten för att undvika att de blir bruna.

2

Häll bort vattnet som täcker äppelbitarna och häll över 1 dl nytt vatten. Lägg i 2 kanelstänger. Låt småputtra på medelvärme tills äpplena blir mjuka och faller sönder, ca 20 minuter. Rör emellanåt så att det inte bränns vid.

3

Ta av kastrullen från värmen. Fiska upp kanelstängerna och mosa sönder äppelbitarna ordentligt med en ballongvisp eller liknande. Det gör förstås inget om det är lite mindre bitar kvar.

4

Rör ner kokossocker efter smak i det varma äppelmoset. Häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara äppelmoset i kylskåp eller frys in.

 

Bilder

Recept

Filtrera