Den här tårtan innehåller inget vanligt mjöl och är därför ett perfekt glutenfritt alternativ på fikabordet.
Tårtan blir godast med hemkokt vaniljkräm,... Läs mer
Mazarinbottnar. Blanda mandelmassan i hushållsassistent med vingen som insats. Det går också bra att använda elvispens krokar. Låt mandelmassa blandas en liten stund i maskinen, rör sedan ner smöret lite i taget. Detta för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget. Vänd till sist ner mandelmjölet, och låt massan bara gå ihop, den ska inte överarbetas. Smörj en pajform med löstagbar kant med smör. Bröa med mandelmjöl. Fyll formen med mazarinmassan och bred ut den jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter eller tills den blivit gyllene i färgen. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan den försiktigt lossas från formen.
Fyllning. Bred ut en rejält lager vaniljkräm på den avsvalnade mazarinbotten. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret, bred ut över vaniljkrämen.
Garnering. Skölj och ansa jordgubbarna, dela dem i halvor och garnera tårtan med dessa. Dekorera gärna med ett par blad citronmeliss.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!