Underbara, somriga bakelser med jordgubbar, vanilj och mandel. Passar lika bra till nationaldagsfirandet som till midsommarfesten!
Mazarinbottnarna går bra att förbereda i god tid. Frys in och plocka fram en stund innan servering,... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassan i hushållsassistent med vingen som insats, alternativt använd elvispens krokar. Låt gå en liten stund och blanda sedan ned smöret, lite i taget, för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget. Vänd till sist ned mandelmjölet. Låt massan bara gå ihop, den ska inte överarbetas.
Fördela mazarinmassan i 16 stycken smorda formar. Använd gärna små veckade bakformar, annars går enklare aluminiumformar bra. Formarna ska fyllas till ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de blivit gyllene i färgen. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan de försiktigt lossas från formarna.
Vispa grädden. Fördela vaniljkräm och grädde på mazarinbottnarna.
Rosta den hyvlade mandeln i ett torr stekpanna på medelvärme. Dekorera bakelserna med jordgubbar delade på hälften, den rostade mandeln och citronmeliss. Pudra över lite florsocker.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!