Nationaldagsbakelse

Ingredienser

Underbara, somriga bakelser med jordgubbar, vanilj och mandel. Passar lika bra till nationaldagsfirandet som till midsommarfesten! 

Mazarinbottnarna går bra att förbereda i god tid. Frys in och plocka fram en stund innan servering,... Läs mer

40 min Baka 16 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda mandelmassan i hushållsassistent med vingen som insats, alternativt använd elvispens krokar. Låt gå en liten stund och blanda sedan ned smöret, lite i taget, för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget. Vänd till sist ned mandelmjölet. Låt massan bara gå ihop, den ska inte överarbetas.

3

Fördela mazarinmassan i 16 stycken smorda formar. Använd gärna små veckade bakformar, annars går enklare aluminiumformar bra. Formarna ska fyllas till ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de blivit gyllene i färgen. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan de försiktigt lossas från formarna.

4

Vispa grädden. Fördela vaniljkräm och grädde på mazarinbottnarna.

5

Rosta den hyvlade mandeln i ett torr stekpanna på medelvärme. Dekorera bakelserna med jordgubbar delade på hälften, den rostade mandeln och citronmeliss. Pudra över lite florsocker.

Bilder

Recept

Filtrera