Pumpafrallor med hasselnötter

Ingredienser

Kalljästa frukostfrallor kan varieras i oändlighet, här är en variant bakad på vetemjöl, smaksatt med pumpa, hasselnötter och brödkryddor.

Rör ihop degen på kvällen, jäs i kylskåp över natten och grädda frallorna på morgonen därpå!

Pumpapuré finns... Läs mer

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

På kvällen. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan vetemjöl, olja, honung, salt, brödkrydda, pumpa och hasselnötter. Rör ihop med en träslev tills allt blandats ordentligt. Plasta bunken och ställ i kylskåp över natten.

2

På morgonen. Sätt ugnen på 275 grader. Sätt gärna en oöm plåt längst ner i ugnen, på den kan du kasta in några isbitar när du sätter in frallorna i ugnen, då bildas ånga som gör att du får en fin skorpa på brödet.

3

Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bakbord. Spänn degen genom att vika ihop den till ett paket: Med mjölade händer, ta tag i kanterna och vik in mot mitten, vänd sedan skarven nedåt. Strö över lite mjöl och dela degen med en kniv eller degskrapa i 10 delar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter i rumstemperatur medan ugnen blir riktigt varm.

4

Sätt in plåten mitt i ugnen, lägg ett par isbitar på den oömma plåten längst ner. Stäng luckan och sänk värmen till 225 grader. Grädda i 12-15 minuter eller tills frallorna fått fin färg. Öppna gärna ugnsluckan för att släppa ut lite ånga mot slutet av baktiden.

Bilder

Recept

Filtrera