Julen närmar sig med stormsteg - bara en vecka kvar till första advent.
Tjuvstarta lussebaket med de här goda saffransbullarna bakade på karlsbaderdeg. Riktigt goda och... Läs mer
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt först saffran och sedan övriga ingredienser. Kör degen på medelhastighet i maskin ca 10 minuter, eller knåda degen för hand ca 15 minuter. Täck bunken med plastfolie eller med en kökshandduk. Låt degen vila i rumstemperatur 30 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar, forma till runda bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem ganska tätt med ca 2-3 cm mellanrum. Använd en stor ugnsplåt, alternativt två mindre, med höga kanter. Smörj insidan av kanterna lätt med smör. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, under plastfolie eller bakduk, ca 1.5 - 2 timmar.
Värm ugnen till 200 grader. Grädda saffransbullarna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Pensla med smält smör och strö över socker.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!